Jumat, 24 Juli 2015

Adakah benar Khilafah Sunni telah kembali didirikan di Iraq?Tulisan Ulamak Islam, Syeikh Imran N. Hosein.
www.imranhosein.org; inhosein@hotmail.com

Lampu memberikan kita cahaya supaya kita dapat melihat.

Kita dapat berjalan ke arah yang tertentu bila kita ada cahaya sebagai penyuluh jalan. Tanpa lampu dan tanpa cahaya yang dipancarkan oleh lampu itu, kita akan hidup dalam kegelapan dan kita tidak dapat melihat.

Kebanyakan manusia pada hari ini hidup dalam kegelapan. Walau mereka memiliki mata, mereka tidak dapat melihat. Mereka hidup dalam kegelapan kerana tiada cahaya dari Allah didalam hati mereka. Apakah akibat yang akan ditanggung oleh mereka atas kebutaan mereka itu?

Allah Maha Bijaksana telah mengisytiharkan didalam Quran yang Allah telah menghias langit yang paling rendah dengan ‘lampu-lampu’:

وَلَقَدْ زَيَّنَّا السَّمَاء الدُّنْيَا بِمَصَابِيح........َ

Dan demi sesungguhnya! Kami telah menghiasi langit yang dekat (pada penglihatan penduduk bumi) dengan bintang-bintang.......
(Qur’an, al-Mulk, 67:5)

Bagi mereka (hanya mereka sahaja) yang memiliki keupayaan untuk melihat kaitan antara satu bintang dengan bintang yang lain yang mana bintang berfungsi sebagai lampu yang dapat membolehkan kapal untuk belayar dilautan yang luas.

Sama juga keadaannya, hanya mereka yang mempunyai pandangan rohani sahaja yang mampu mengaitkan titik-titik peristiwa dalam sejarah. Oleh itu mereka dapat membaca dan memahami peristiwa yang amat misteri sekali berlaku di pentas dunia.

Mereka yang tidak dapat melakukan perkara itu akan sentiasa memberikan tindak balas kepada pernyataan dengan kefahaman yang stereotaip terhadap ‘teori konspirasi’ ini.

Mereka akan menerima padahnya atas kebutaan mereka dan ketidak upayaan mereka untuk memahami penerangan yang telah diberikan oleh Quran terhadap realiti dunia pada hari ini dan juga kerana mereka tidak mengambil peduli akan beberapa amaran Allah didalam Quran dan juga bukti yang sahih didalam sirah akan konspirasi golongan Yahudi terhadap Islam dan orang-orang Islam.

Bahkan ilmuan hebat dalam politik sains pada hari ini juga gagal untuk menyambung titik-titik peristiwa sejak dari kemunculan Pax Britanika dan penggantian nya dengan Pax Amerikana. Mereka gagal meramalkan kemuncak berlakunya satu proses yang misteri iaitu Pax Judaika yang akan menyaksikan kemunculan negara Yahudi iaitu Israel yang akan mewarisi pemerintahan dunia.

Kita dahpun menyambung titik-titik peristiwa itu sejak 12 tahun yang lepas lagi dan kita dah menerbitkan buku terlaris dalam esketologi Islam yang bertajuk ‘Jerusalem in the Qur’an’. (Lihat www.imranhosein.org; www.imranhosein.com)

Ilmuan yang sekular juga tidak mampu untuk menyambung titik-titik peristiwa tersebut dan menyingkap 3 fasa misteri dalam proses politik dan misteri peralihan keluar wang yang sebenar daripada pasaran dan penggantiannya diseluruh dunia dengan wang kertas dan wang elektronik yang palsu, menipu dan jelas sekali haram . Kami telah menyambung titik-titik kewangan itu dalam buku kecil kami (juga buku esketologi Islam) yang bertajuk ‘The Gold Dinar and Silver Dirham – Islam and the Future of Money’.

Ada banyak lagi titik-titik yang mesti disambungkan jika kita benar-benar mahu memahami realiti misi dajjal di dunia pada hari ini.

Bila manusia tidak dapat melihat, akan ada orang-orang yang dengan penuh teruja mengeksploitasi peluang untuk meletakkan rantai besi di leher mereka, senjata ditangan, wang didalam saku dalam usaha untuk mendirikan khilafah Islam yang palsu dan tidak masuk akal dan untuk mengiktiraf dan mempercayai Imam Mahdi yang palsu. Itulah yang sebenarnya sedang berlaku di Iraq.

Perjuangan itu palsu kerana sumber yang membekalkan senjata dan pembiayaan kepada mereka adalah dari pihak musuh. Siapakah yang membekalkan senjata peperangan dan membiayai apa yang digelar sebagai jihad itu? Jawapannya sangat jelas sekali. Ia adalah Zionist, iaitu pihak yang sama yang telah membekalkan senjata, latihan dan biaya kepada pejuang di Libya dan Syria dan sekarang ini mereka sedang melakukannya di Iraq.

Mereka adalah termasuk kerajaan British, Amerika dan Peranchis dengan dibantu oleh rakan syubahat mereka, Saudi, Turki dan banyak lagi negara lain termasuk Qatar, Jordan, Pakistan, dll.

Merekalah yang bertanggung jawab atas kemunculan pasukan penentang yang penuh dendam yang sekarang ini mengisytiharkan satu cetakan baru khilafah di Iraq. Dimanakah ianya dicetak dan dimanakan pembalas dendam ini dicetak? Pejuang ISIS atau ISIL dilahirkan hasil dari nyalaan api yang mengerikan sejak bertahun-tahun termasuk sekatan yang tidak adil oleh barat ke atas Iraq. Zaman remaja mereka telah dipercik oleh darah dari kekejaman yang tidak adil dan penyeksaan yang sengaja dan tanpa belas kasihan dilakukan di penjara Abu Gharib di Iraq, kem tahanan US yang besar di Guantanamo dan juga di tempat tahanan rahsia di beberapa tempat didunia.

Telah berlaku berbagai kaedah penyiksaan yang kejam dan penghinaan seksual secara terang-terangan yang telah dilakukan oleh kepimpinan politik dan ketenteraan Judeo-Kristian atau ketamadunan barat moden. (Adalah perlu diingatkan yang Kristian Orthodoks bukan sebahagian dan tidak akan menjadi sebahagian dari ketamadunan barat moden yang mana sekarang ini menggubal undang-undang membenarkan perkahwinan antara lelaki dengan lelaki). Ianya sengaja direka cipta sedemikian agar mereka dengan liciknya dapat menghasilkan para pejuang ISIS/ISIL sebagaimana yang kita dapat saksikan pada hari ini.

Golongan sunni di Iraq juga merasa sangat kecewa bila Syiah di Iraq dengan gelojohnya dan secara suka rela menyerah kepada kuasa-kuasa barat dengan turut serta dalam pilihanraya yang ditaja oleh US ketika negara itu masih dikuasai mereka – kemudian saksikanlah kekecewaan puak Sunni bila Syiah memenangi pilihanraya dan dengan gembira sekali mengkhianati Islam dalam mengambil alih pemerintahan di Iraq yang mana berada di bawah takluk tentera barat.

Setelah mereka berjaya mencipta para pejuang, mereka telah memastikan yang pejuang tersebut dirangsang oleh kemarahan sehingga menghasilkan sikap pendendam yang amat sangat sehingga cukup untuk melancarkan siri peperangan yang paling kejam dan ganas. Perancang tersembunyi yang melaksanakan insiden 9/11 sekarang ini telah mendedahkan perancangan yang mereka telah lama diatur yang mana mereka berhasrat untuk memberikan satu gambaran kepada dunia, yang Islam sedang bangkit dan mahu mengancam dunia!

Dalam ceramah yang saya sampaikan 10 tahun yang lalu mengenai pelan utama mereka yang termasuk mencipta satu causus bellum atau justifikasi yang akan membenarkan puak barat melancarkan satu perang besar (yang telah dirancang dari awal) ke atas orang-orang Arab dan orang-orang Islam bagi pihak Israel.

Sebetulnya, saya menjangka yang Israel sendiri akan muncul dari sebalik tabir dan mengetuai sendiri peperangan yang besar itu. Causus bellum atau justifikasi untuk memulakan peperangan itu perlu dirancang dengan amat teliti supaya pihak barat dapat mendakwa yang mereka melancarkan peperangan itu demi untuk menyelamatkan umat manusia dari Islam yang sedang bangkit dan mengancam seluruh umat manusia.

Berita terbaru yang kita dapat dari Iraq, iaitu terbinanya kembali negara khilafah dan pelantikan khalifah benar-benar sepadan dengan perancangan Zionis tersebut. Kita sekarang dapat menjangka akan berlakunya beberapa kejadian yang mengejutkan yang akan memberikan peluang kepada Israel untuk melaksanakan agendanya ke arah order baru dunia iaitu Pax Judaika:

1. Khilafah sunni akan melancarkan peperangan yang sengit dan ganas keatas semua kawasan yang berada di wilayah Iraq Utara dan timur laut Syria yang mana ianya bertujuan untuk memprovokasi Syiah Iran dan Iraq agar membuat tindak balas ketenteraan. Dengan mengikut jejak langkah pengkhianatan Empayar Usmaniyah, Turki akan menanti dengan sabar akan tindak balas tentera Iran sebelum masuk campur dalam peperangan tersebut agar puak Sunni dapat mencapai kemenangan. Kerajaan Usmaniyah yang digelar sebagai negara Islam sebelum ini telah memberikan kemenangan bagi pihak sunni dengan cara melancarkan peperangan yang tidak adil ke atas syiah Iran sejak beratus tahun yang lampau lagi.

2. Sekarang ini saya menjangka, dengan rasa amat kesal sekali yang mana tidak lama lagi, zionis akan mendapat salah satu dari matlamat yang mereka idamkan selama ini, iaitu tercetusnya peperangan saudara antara Sunni dan Syiah dikalangan umat Islam.

3. Pihak barat akan mengambil kesempatan atas semua yang berlaku ini dengan beberapa cara iaitu:

a) Dengan hati-hati mereka akan menyusun agar imej Islam menjadi satu kuasa yang sedang bangkit dan mengancam seluruh ketamadunan dunia.

b) Keganasan dalam bentuk peperangan saudara dikalangan umat Islam.

c) Perang saudara di Pakistan antara Sunni dan Syiah dan antara Sunni dengan kerajaan Pakistan, untuk menyerang dan memusnahkan loji nuklear dan senjata nuklear Pakistan dan memastikan Pakistan menjadi sebuah negara yang bercerai berai. Saya menjangka akan muncul seorang pemimpin Hindu yang baru dan amat bermusuh dengan Islam yang mana dia dengan senang hati menyertai usaha untuk mencerai beraikan Pakistan.

[Dia dan pengikutnya amat bermusuhan dengan orang Islam atas sebab-sebab yang sama seperti permusuhan antara Islam dengan Kristian Orthodoks di Rusia, Greece, Armenia dan lain-lain tempat di Eropah Timur. Kedua-dua pihak, empayar Usmaniyah dan empayar Mongul Islam telah melancarkan peperangan yang tidak adil ke atas Kristian Orthodoks dan Hindu, menduduki wilayah mereka sebagai pemerintahan sebuah empayar. Kristian Orthodoks dan juga Hindu telah di hina dan dimalukan oleh penaklukan pemerintahan empayar Islam.]

Bolehkah tentera bersenjata Pakistan yang terus-terusan mendapat bantuan dari NATO dalam peperangan yang tidak adil atas negara Afganistan dan telah melakukan penindasan yang kejam ke atas penduduk Afghanistan muslim yang tidak bersalah, menjangka untuk mendapat pembelaan dari Allah?

Bolehkah mereka berharap kepada bantuan daripada orang Islam yang telah mereka khianati secara berterusan?

Mungkin kepimpinan tentera bersenjata Pakistan masih belum sedar yang agama Islam sebenarnya langsung tidak berkompromi dengan penindasan, dan mereka akan menanggung akibat dari bantuan dan syubahat mereka terhadap penindasan yang telah berlaku.

4. Saya percaya yang pihak barat akan berusaha untuk memujuk Iran agar melancarkan serangan ke atas Arab Saudi dengan berjanji yang Mekah dan Madinah akan jatuh ke tangan pemerintahan Syiah. Tawaran ini amat sukar ditolak kerana ianya dapat membantu kemunculan palsu Imam Mahdi dan seterusnya pengiktirafan Imam Mahdi yang akan dipilih dan dipersiapkan oleh Zionis.

5. Peperangan biologi (wabak) ke atas orang Arab, sebagaimana yang diramalkan oleh Nabi Muhammad saw yang akan menghapuskan mereka:

Riwayat Auf bin Malik: Saya pergi kepada Nabi saw ketika perang Tabuk ketika itu baginda sedang duduk didalam khemah yang diperbuat dari kulit. Baginda bersabda, ”Ada enam tanda dekatnya kiamat: kematianku, penaklukan Jerusalem, wabak yang akan melanda kamu (dan membunuhmu dalam jumlah yang sangat besar) sebagaimana wabak yang terkena kepada kambing biri-biri, pertambahan harta kekayaan sehingga jika seseorang diberikan sebanyak seratus dinar, dia masih lagi tidak merasa puas hati; kesengsaraan melanda bangsa Arab yang mana tiada rumah yang dapat terlepas darinya, genjatan senjata antara kamu dan bani Asfar yang akan mengkhianati kamu dan menyerang kami dibawah 78 bendera. Setiap bendera mempunyai 12,000 tentera dibawah panji itu.(SahihBukhari)

Akhir sekali kita kena berwaspada kerana pihak zionis barat akan mencari peluang untuk menyerang Rusia dan China sebagai pemilik kuasa nuklear. Peperangan antara NATO dengan Rusia sudahpun berlangsung secara proksi atau berwakil di Syria dan juga Ukraine dan mereka menanti masa untuk memasukkan Iraq dalam senarai mereka. Malhamah akan terjadi tanpa dapat dielakkan lagi. Sekarang ini saya sedang menulis artikel mengenai esketologi Islam dibawah tajuk ‘Islam and Russia’s tryst with Destiny' atau ‘Takdir pertemuan Islam dan Rusia’.

Antara amaran dan nasihat dari Nabi Muhammad saw:

"Akan terjadi satu bencana yang akan menghapuskan orang-orang Arab yang mana mereka yang terbunuh dan yang membunuh kedua-duanya berada dalam api neraka. Pada masa itu lidah akan menjadi lebih tajam daripada pedang." - Musnad Ahmad.

"Sebelum hari kiamat datang, akan ada bencana seperti kepingan malam yang hitam pekat, iaitu apabila seorang lelaki akan bangun pada waktu pagi sebagai orang yang beriman tetapi menjadi kafir petang, atau dia akan menjadi orang yang beriman pada waktu petang tetapi akan menjadi kafir pada waktu pagi. Dan orang yang sedang duduk lebih baik daripada orang yang berdiri, dan orang yang berdiri lebih baik dari orang yang berjalan, dan orang yang berjalan lebih baik dari orang yang sedang berjalan. Jadi patahkan busur kamu, potong tali busur kamu dan patahkan pedang kamu di batu-batu, dan jika ada sesiapa yang mendatangi salah seorang daripada kamu, hendaklah ia menjadi seperti yang lebih baik daripada kedua-dua anak-anak Adam. (iaitu, yang terbunuh, bukan yang membunuh)." - Sunan Ibn Majah.

"Sebelum kiamat akan berlaku Harj" Saya berkata: "Wahai Rasulullah, apa kah Harj itu". Beliau berkata: "Bunuh membunuh." Sebahagian riwayat lain mengatakan: "...... anda akan membunuh antara satu sama lain, sehingga seorang lelaki akan membunuh jiran dan anaknya, sepupu dan saudaranya." Sesetengah orang berkata: "Wahai Rasulullah, adakah fikiran kami waras pada hari itu? "Rasulullah berkata: "Tidak, masa itu kewarasan tidak lagi akan menjadi perkiraan sebahagian besar diantara kamu, dan yang tinggal hanyalah orang-orang yang tidak penting dan memiliki alasan yang tidak benar." - (Sunan Ibn Majah)

(WSWA - Maaf jika ada sebarang kesilapan dalam penterjemahan)

Sumber Terjemah Malaysia

0 komentar:

Posting Komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Like Our Facebook

Translate

Followers

D-Empires Islamic Information Copyright © 2009 Community is Designed by Bie Blogger Template